Det skal du se i Georgien !

Her kan du få hjælp og rådgivning til en uforglemmelig tur til Georgien og det øvrige Kaukasus.

Georgien er et fantastisk smukt rejsemål. Med et utal af kulturminder og en overvældende natur, som veksler fra subtropiske palmer og te-plantager ved Sortehavet til halv-ørken mod øst, og Kaukasus’ majestætiske bjerge mod nord.

Her er noget for alle sanser: økologiske madvarer, gode vine, enestående polyfonisk musik. Pragtfulde bygningsværker. Et utal af kirker og klostre, som ofte daterer sig helt tilbage til det 5-6. århundrede. Fine bygninger i byerne, mange af dem i osmannisk stil med smukke, udvendige træbalkoner. Men også persisk og arabisk byggestil findes mange steder. Batumi ved Sortehavet var en betydningsfuld udskibningsby for bl.a. olie i det 19. og i begyndelsen af det 20. århundrede, og her ses stadig mange huse i engelsk kolonistil.

Og så er landet kun halvanden gang Danmarks størrelse!

Georgien ligger i krydsfeltet mellem Europa, Mellemøsten og Asien. Mange folkeslag og krigsmagter er kommet forbi i tidens løb på rastløs jagt efter nye erobringer: Romere, grækere, makedonere, persere, byzantinere, arabere, seljuk tyrker, khazarer, mongoler, osmannere, iranere og russere. Hovedstaden Tbilisi er blevet indtaget og plyndret 29 gange! Men altid har landet rejst sig igen, folket har genopbygget kirker og huse, og er igen begyndt at høste frugterne af den umådeligt frugtbare jord.

Tiden efter landets uafhængighed i 1991 har været hård. På mange måder præget af et egentligt civilisationsfald. BNP faldt til 1/4 og det ellers avancerede og højt mekaniserede sovjetiske landbrug måtte vende tilbage til træplov og æseltrukne redskaber og vogne. Infrastrukturen og vejene forfaldt, og de store fabrikker ligger stadig ubenyttede  hen som rustne ar i landskabet, medens landet forsøger at komme på fode på nye markedsviklår.

Men befolkningen er ukuelig, god mad findes i rigelige mængder, bægrene og glassene er fyldt med den gode georgiske vin, og der synges og festes i rigeligt mål. Og skønhed er der overalt !

Læs mere her om hvordan du oplever det hele for halv pris!